Bouwgroep Stampioenstraat

Status: Geselecteerd
Locatie: Stampioenstraat, Rotterdam
Zelfbouwpartner: Urbannerdam

Urbannerdam en Bokkers van der Veen hebben, samen met een aantal particulieren, de gemeentelijke selectieprocedure voor het bouwkavel gewonnen. De komende maanden gaan we met gemeente en bouwgroep aan de slag met de verdere uitwerking van plan en project. Urbannerdam en Bokkers van der Veen architecten slaan hier – na het succes van Helden van de Ruyter op het Noordereiland – weer de handen ineen om een groep te verzamelen, het ontwerp en proces te faciliteren. Op deze manier kunnen wij het regelgedoe uit handen nemen, en kunnen de kopers zich concentreren op hun woonwensen en het ontwerp van hun eigen huis.

Kavel
De kavel aan de Stampioenstraat is 654 m2 en ligt met de achtertuinen op het Noordwesten. De grondprijs is € 120.000 inclusief BTW, daarvoor koop je de grond in volledig eigendom. Verkopende partij is de gemeente Rotterdam. Er moet minimaal 9 meter diep (tuin 12,1 meter) worden gebouwd en maximaal 11,8 meter (tuin 9,3 meter). De verplichte bouwhoogte is minimaal 10 meter en maximaal 14 meter. De begane grond is verplicht minimaal 3,5 meter hoog.

Mogelijkheden
De woningen zijn in het basisplan 9 meter diep met een tuin van 12 meter diep. Er zijn meerdere woningtypes mogelijk op het kavel. We hebben een proefverkaveling uitgewerkt met een aantal rijwoningen en mogelijke beneden- en bovenwoningen.

De rijwoningen zijn dan ongeveer 110, 125 of 140 m2 met verschillende breedtematen. De beneden- en bovenwoningen zijn dan 95 m2 en 115 m2 (boven met dakterras van 85 m2). De uiteindelijke keuze voor woningtype en breedte maak je zelf.

Plattegrond en gevelindeling bepaal je zelf. En je kan kiezen voor allerlei extra’s, zoals een dakterras, extra verdieping, uitbouw, schuifpui, vide.

Inschrijven
Voor de inschrijving bij onze bouwgroep geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Hoe eerder je je inschrijft, hoe meer kans op een plek in het project. Een volledige inschrijving bestaat uit een compleet ingevuld inschrijfformulier, aangevuld met een financieringstoets. Het inschrijfformulier en de format financieringstoets kan je onderaan deze pagina downloaden.

Andere projecten