Koningslaan 3

Opdrachtgever: van der Eijk Beheer
Aannemer: Korrekt Bouw
Aanneemsom: Vertrouwelijk
Adviseur constructies: TWenP
Advies duurzaamheid: EPOS
Advies geotechniek: Geosonda

Aan de Koningslaan 3 wordt de thans leegstaande opstal van uitvaartcentrum Spek gesloopt. Er wordt plaats gemaakt voor een woongebouw met 21 appartementen, variërend van 55m2 tot 98m2 gebruiksoppervlakte. Het gebouw staat op een half verdiepte parkeergarage voor 17 auto's en bergingen. Het souterrain dient tegelijkertijd als terrassen voor de begane grond appartementen.
Er worden 7 verschillende woningtypen gerealiseerd, variërend van twee-kamer tot vijf-kamer appartementen in een compact volume.

De locatie is een overgangslocatie tussen de kantoren aan de Hoofdweg en de stempel- en strokenbouw met woningen aan de Koningslaan en Prinsenland.
Het gebouw zoekt aansluiting door middel van materialisatie, kleur en gevelopbouw tussen beide werelden.
Aan de zachtere, groene wereld richting het water worden de buitenruimten op het zuiden gerealiseerd, gericht op het water en groen. Aan de noordzijde zijn de lift, trappenhuis en vluchroutes georganiseerd en zal het gebouw als een baken fungeren aan de relatief drukke Hoofdweg.
De rustige, klassieke uitstraling in een lichte, zandkleurige baksteen met goudkleurige kozijnen en balustrades dragen bij aan een statige verschijning aan de Koningslaan.
De strakke ritmiek van gevelopeningen en blindnissen met ruimtelijke metselwerkpatronen worden aangevuld met de verspringende ritmiek van balkons, waardoor een fraai eigentijds beeld aan het water ontstaat.

Bokkers van der Veen Architecten is gevraagd om het ontwerp en procesmanagement voor de vergunningsvraag op zich te nemen, namens de opdrachtgever.

Andere projecten