Helden van de Ruyter

Locatie: Rotterdam
Oppervlakte: 1550 m2 BVO
Partners: Urbannerdam, Van Omme & De Groot
Programma: Wonen, praktijkruimte, studio

Op de hoek van De Ruyterstraat en de Marinestraat aan de oostkant van het Noordereiland heeft de gemeente Rotterdam een kavel ter beschikking gesteld voor zelfbouwers. Bokkers van der Veen heeftt samen met Urbannerdam het initiatief genomen om een plan voor deze unieke locatie te ontwikkelen en een groep particulieren (CPO-groep) te werven.

De 8 riante stadswonigen zijn samen met de toekomstige bewoners ingedeeld en op maat ontworpen. Hierdoor zijn 8 karaktervolle ontwerpen ontstaan met een 3,5m hoge begane grond verdieping, vides, balkon en een erker met uitzicht op de Koningshaven, bijzondere trappen. Naar gelang de wens van de koper kan de begane grond gebruikt worden als woon- of als kantoorruimte. De woningen hebben een riante zonnig dakterras en achtertuinen en de extra grote hoekwoning heeft een ruim balkon met uitzicht op de Maas.

De gevel bestaat uit een vast ritme van steeds drie blindvensters per verdieping, waarbij de kopers zelf kunnen aangeven welke daarvan worden voorzien van ramen.

Andere projecten