Helden van de Ruyter

Locatie: Rotterdam
Oppervlakte: 1550 m2 BVO
Partners: Urbannerdam, Van Omme & De Groot
Programma: Wonen, praktijkruimte, studio

Het Noordereiland is sinds 2008 een beschermd stadsgezicht. Het is een aparte plek in een buurt met een roemrucht verleden. Je loopt er prachtig langs de kade met mooie vergezichten over het water. De oostkant van het Noordereiland is het rauwere deel van het eiland in de Maas. Dit CPO-project geeft invulling aan een langjarige focus van de gemeente op het verbeteren van Rotterdam-Zuid.

De woningen zoeken qua massa aansluiting bij de aanliggende vooroorlogse bebouwing, maar zijn in hun gevelindeling en detaillering duidelijk eigentijds.

Binnen een helder stramien van penanten en vensters hadden opdrachtgevers de vrijheid om hun eigen gevelindeling te ontwerpen. Bijzondere metselverbanden en natuursteen details geven iedere woning een eigen karakter.

De 8 riante stadswonigen zijn samen met de toekomstige bewoners ingedeeld en op maat ontworpen. Hierdoor zijn 8 karaktervolle ontwerpen ontstaan met een 3,5m hoge begane grond verdieping, vides, bijzondere trappen, een balkon en een erker met uitzicht op de Koningshaven. Naar gelang de wens van de koper kan de begane grond gebruikt worden als woon- of als kantoorruimte. De woningen hebben een riante zonnig dakterras en achtertuinen en de extra grote hoekwoning heeft een breed balkon met uitzicht op de Maas.

Andere projecten