Rakstraat

Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Programma: 17 sociaal plus woningen & stadswarmte station
BVO: 1885 m2
Locatie: Schutterskwartier, Rotterdam
Aannemer: Gebroeders Verschoor
Constructies: TWenP
Status: In uitvoering

In het Schutterskwartier te Crooswijk is in opdracht van Woonstad Rotterdam het ontwerp gemaakt voor 17 sociaal-plus woningen.
Woonstad heeft de ambitie om kwalitatief goede en betaalbare woningen te maken op een binnenstedelijke locatie in het sociaal plus segment.
De gemeente heeft de wens om een gesloten en verhoogd hoekaccent te maken, net als de andere hoeken van de gesloten bouwblokken waaruit het Schutterskwartier is opgebouwd.
In het ontwerp zijn beide wensen op doelmatige wijze verenigd.

Het plan omvat acht eengezinswoningen (96 m2) en twee begane grondwoningen (68 en 48 m2) met een eigen tuin, alsmede een bovenwoning (95 m2) en zes appartementen (69 en 63 m2). In het plan is ook een stadswarmte ruimte opgenomen, van waaruit Eneco naast de nieuwe woningen in de toekomst ook andere woningen in de wijk van warmte zal voorzien. Het gevelontwerp is afgestemd op haar omgeving qua kleur, materiaal en textuur en kent een klassiek moderne opbouw met een open en uitnodigende plint, middenstuk en een verbijzonderde kroonlijst met ruimtelijke metselwerk patronen.

Status: uitvoering, oplevering Q1 2020

Andere projecten