Renovatie Zuileshoeve

Locatie: Dordrecht
Oppervlakte: 310 m2

De monumentale Zuileshoeve in de Biesbosch krijgt een nieuwe functie. De opdrachtgevers willen deze monumentale boerderij renoveren tot horeca, B&B en woonruimte.

De oude schuur wordt getransformeerd tot café-restaurant en bed & breakfast. De oude woning wordt uitgebreid om ruimte te maken voor de verkeersruimte en extra woonruimte. Tussen schuur en woning wordt een nieuwe verbinding gemaakt, en de woning wordt verlengd boven de reeds bestaande aanbouw.

In de hoge schuur wordt een extra verdieping geplaatst voor de B&B gasten. Onder deze verdieping bevindt zich het café-restaurant. Het woonhuis wordt weer bruikbaar gemaakt als woning. Tussenmuurtjes worden weggehaald om 1 grote leefruimte te maken waarin de woonkamer, keuken en eetkamer met elkaar in open verbinding staan.

In de ruimte tussen het voormalige woonhuis en de schuur worden de trappen, gangen en functies zoals toiletten opgelost. Hierdoor ontstaat in de schuur en in de woning vrije ruimte voor het café-restaurant, de B&B en de leefruimtes van de woning. Deze strook wordt op verschillende plaatsen voorzien van dakramen zodat de trappen mooi verlicht zijn.

Andere projecten