Trainingszaal Boksbond

Opdrachtgever: Rotterdam Topsport
Gebruiker: De Nederlandse Boksbond
Locatie: Sportvereniging Victoria

Rotterdam Topsport wil de trainingszaal van de Nederlandse Boksbond naar Rotterdam halen.
Bokkers van der Veen is gevraagd om een voorstel te maken om alle betrokken partijen te overtuigen.

De scheidingswand tussen bokszaal en tennishal wordt ingezet als middel om alle gevraagde functionaliteiten in te herbergen. De wand is zo gevormd dat aan beide zijden tribunes gerealiseerd kunnen worden: kwaliteit voor de boksers èn kwaliteit voor de tennisspelers.
In het voorstel wordt met respect omgegaan met de bestaande ruimte van SV Victoria, door uit te gaan van een tijdelijke en circulaire constructie, gemaakt van bouwafval.

De verbouwing is van tijdelijke aard. Als Feyenoord City afgerond is zal de Trainingszaal verhuizen naar Rotterdam Zuid. De bedoeling is dat de tenniszalen weer met een eenvoudige ingreep toegankelijk zijn en dat met de gebruikte materialen een derde leven zullen krijgen.

Andere projecten