Tromptuinen

Opdrachtgever: Kalliste Woningbouwontwikkeling
Partner: Wissing - Ruimtelijke Denkers
Programma: 78 woningen
Status: Shortlisted, afgerond
Bruto Oppervlakte: 11.500 m2

De architectuur van de Tromptuinen is robuust, die een passend antwoord is op de schaal en maat van de Parkboulevard.

De 7 bouwblokken van maximaal 75x10m zijn fors van formaat en worden vormgegeven als stedelijk robuust ensemble. Hierdoor krijgt de parkboulevard een herkenbaar en duidelijk karakter over de gehele lengte.

De architectuur wordt expressief, juist door haar ingetogenheid en de fraaie materialiteit van de woning. Dit kan door een uitgekiend en beproefd systeem van beperkte individuele personalisering in de eigen woning van bouwvolume: aantal verdiepingen en door keuzen in gevelafwerking: donkere bakstenen met verschillende metselverbanden, donker gevelstucwerk en betonlook afwerkingen.

De individuele woningen krijgen een verticale geleding van blindnissen en gevelopeningen, die ook zorgen voor een fraaie plasticiteit. De architectuur van de individuele woning is sober, functioneel en doelmatig en de noodzakelijke detaillering van hemelwaterafvoeren worden ingezet om de individuele expressie en verticaliteit juist te versterken.
De architectonische eenheid van het bouwblok wordt gewaarborgd door de bovenkant en onderkant van ramen, blindnissen en dakrand op dezelfde hoogte te realiseren, waardoor visueel een doorlopende belijning ontstaat.

De kopers bepalen de uitstraling van hun eigen woning onder supervisie van experts en welstand, die ook de architectonische kwaliteit van het gehele ensemble bewaken.

Hierdoor ontstaat een uniek en tijdloos beeld. Een passend antwoord voor Wielwijk en de kopers – nu en in de toekomst.

Andere projecten