Van De Bouwplaats

Opdrachtgever: van de Bouwplaats
Opdrachtgever: Van Hattum & Blankevoort
Programma: Meubels, interieurobjecten en interieurs
Partner: Level5

Voor het project 'Van de Bouwplaats' van Van Hattum en Blankevoort i.s.m. Level 5 zijn wij betrokken als productmanager. Het doel van 'Van de Bouwplaats' is een afvalvrije bouwplaats. Zij willen dit bereiken door afval van de bouwplaats in te zamelen en dit te gebruiken voor het maken van andere producten.

We hebben drie bestaande ontwerpen, het wijnrek, de tafel en de kast, aangepast om gemaakt te kunnen worden van sloopafval. Deze ontwerpen zijn hierna gemaakt in sociale werkplaatsen. Op deze manier draagt het project bij aan milieu én maatschappij.

Het wijnrek is zo ontworpen dat het uit eenzelfde element opgebouwd kan worden. Al naar gelang de grootte van je wijnkelder kan het wijnrek uitgebreid worden. De tafel is een verrijdbaar bureau met ingebouwde kastruimte. Gemaakt van gerecycled veiligheidshout nu verkrijgbaar in het rood-wit. De kast bestaat uit verschillende maten vakken, voor grote en kleine objecten. Hij kan gemaakt worden van vuren en betonplex of een combinatie van beiden.

Verder worden in het project 'Van de Bouwplaats' vazen gegoten van overgebleven beton en worden oude buizen ingezet als vertical gardens.

Andere projecten