Energieneutrale woning

Ontwerppartner: Marloes van der Pols Architectuur
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Numansdorp
Bouwmanagement: BKT advies
Constructies: B&Z Bouwtechniek
Aannemer: C Spek BV
Status: Bouwvoorbereiding

De eerste dingen die opvielen tijdens het kavelbezoek: het is een groot, vlak en weids kavel. En dan de bomenrijen achter, links en voor je in de verte. De dijk in de verte en de lange lijnen van de sloten. Toch wel beschut binnen die natuurlijke grenzen.

De opdrachtgevers waren op zoek naar een duurzame woning met stoere materialen, loft-achtige ruimtes en veel lichtinval.
Dit heeft zich vertaald in een ensemble van drie volumes, met ieder een eigen materiaal: baksteen, hout en aluminium. De entree verbindt de garage
met het woonhuis.
Als je aankomt kijk je door het entreevolume tussen de gebouwen door, richting de dijk van het Hollands Diep.
Binnen ervaar je licht en ruimte door de vide en daklichten. De houten spantenconstructie in het zicht maakt het interieur robuust en stoer.

De woning wordt door verschillende geintegreerde systemen energie neutraal.
Alle toegepaste materialen zijn circulair en hebben lage schaduwkosten volgens het milieuclassificatie systeem van het NIBE.

Ontwerp: in samenwerking met Marloes van der Pols architectuur.

Andere projecten